tisdag 2 maj 2017Här kommer april månads fritidsblogg.


Hej alla föräldrar.
Här kommer lite information om vad som har hänt under denna månad. Vill börja med att återkoppla till påsklovet som var väldigt kul för de elever som var här på växthuset. Det var korvgrillning på skolans gård,  Fångarna på Fortet som blev väldigt lyckat, och sedan avslutade vi på skärtorsdagen med att gå net till tennisbanan och där fick eleverna pröva på med att spela tennis. Vilket var jättekul!

Vår rastbod har fyllts på med nya fina utesaker. Detta har ju självklart lockat till mer utelek och fler spontana aktiviteter. Vi har köpt in badminton, tennisracket, hopprep, bandy, massor av sandlådesaker till skolans stora sandlåda och mycket mer.
Vi har även cyklar som eleverna får turas om med att få låna.
Se gärna över barnens extrakläder som kanske behöver fyllas på, det har ju dock inte varit så varmt på dagarna, och vi försöker att vara ute så mycket det går.. Mycket vatten ibland på fotbollsplan som inspireras till att hoppa och leka i
.
Vi har lagt till ett nytt val, sång och rörelselek varje tisdag. Barnen har haft jättekul, uppträder spontant med sånger som vi andra kan lära oss av.
Vi avslutade denna vecka med ett gemensamt flygplanstema med alla elever från hela skolan. Alla våra elever fick träna på att vika sitt flygplan, kasta upp det i luften och se hur långt det kan flyga, och hur det beter sig i luften. Variera storleken på flygplanet och jämföra flygsträckan. Uppvisningen hade vi i mindre grupper och det blev väldigt positivt. De elever som inte ville vara med på detta fick heja på sina kompisar som var med.

Nu hoppas vi att det blir varmare så att vi kan gå på utflykter, grilla korv på kolatorp. leka olika lekar, besöka olika lekparker,gå på tipspromenad, undersöka allt som naturen bjuder oss på,. Några barn väntar på harpaltar som brukar gömma sig på skolgården. Vi får se om de vågar komma fram.

Hälsningar
Alla pedagoger på fritidaInga kommentarer:

Skicka en kommentar