torsdag 18 maj 2017

Förskoleklass v 20

Ingenting har varit sig likt denna vecka. Inte ens vårvädret med minusgrader och kalla ishavsvindar, men det kan bara bli bättre.

Skogen var sig lik och barnen gillar vår lilla plats även om det var glömt en engångsgrill och en massa skräp. Vi tog tillfället i akt och pratade om allemansrätten och vilka rättigheter men även skyldigheter som gäller för att få vistas i naturen. Barnen fick sedan olika uppdrag att göra.
Sedan kom tisdagen och det kom barn från alla förskolor och hälsade på. Det var många barn och våra gamla barn fick vara ute och leka under besöket, men tror inte de var ledsna för det.

Simningen blev inställd på grund av att Anna var sjuk. Rättvist för alla så ingen lär sig simma fortare!

Matematik har vi hunnit med denna vecka. Vi har bland annat pratat om begreppet tid. Hur kan man mäta tid? Kan man spara tid? När går tiden fort? När går tiden långsamt? Vi har pratat om förr i tiden och framtiden. Det har varit många intressanta diskussioner!
Skolavslutningen är den 15 juni . Vi samlas i klassrummet klockan 8.30 och går tillsammans till skolgården där hela skolan samlas klockan 9.00-10.00. Därefter är det fritids.

 
Nästa vecka
Måndag
Skogen. Ta med frukt och vattenflaska
Tisdag
Utflykt till sportfältet
Ta med frukt och vattenflaska
Onsdag
Matematik
Röd grupp åker till simhallen
Torsdag
Kristi himmelsfärdsdag. Skolan stängd
Fredag
Klämdag. Skolan stängd. Fritids för de som anmält det.

Trevlig helg!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar