fredag 12 maj 2017

Veckobrev inför vecka 20

Snö i maj månad! Det har gett upphov till diskussioner om årstiders karaktärer, och frågeställningar kring hur det kan snöa så nära inpå en sommarmånad...

På skolan har vi haft ett gemensamt städprojekt där alla klasser har fått en vecka då man ska plocka skräp och hålla gården fin. Detta är ett bra sätt att uppmärksamma barnen på miljö och återvinning, men också vikten av att hålla vår skolgård och närmiljö ren och trevlig. På måndagen valde vi att plocka skräp i närområdet i stället för att gå till skogen. Vi tittade också på skolans eget återvinningsrum och pratade om de vanligaste återvinningsmaterialen. Det blev en uppskattad förmiddag trots att vi frös en del i snöyran som kom den dagen.

Vi har förstås fortsatt vårt arbete med bokstavskännedom och denna vecka bekantade vi oss med de sista två bokstäverna i alfabetet, Ww och Zz. Utöver det har vi fokuserat på vår språkliga medvetenhet och tittat mer på första samt sista ljudet i ord. Det är inte så lätt som man kan tro!


Fritidshemmets dag firades stort på skolan på tisdagen! Med gemensam musik och dans på skolgården invigdes eftermiddagen. Sedan följde många olika aktiviteter såsom ansiktsmålning, Pokémonjakt, dragkamp, säcklöpning samt disco. Dagen avslutades med korvgrillning. Barnen älskade det och hade jätteroligt!!!

Torsdagen bjöds på besök från Folktandvården där en tandhygienist pratade med barnen om vikten av god munhygien och att inte småäta. Fråga gärna ditt barn om mer! Av Folktandvården har alla fått en broschyr, ett brev till vårdnadshavaren samt en tandborste.


Nästa vecka fortsätter vi vårt arbete med den språkliga medvetenheten, samt kommer ha ett större fokus på matematik.


Vecka 20

Måndag:
Naturdag, tag med liten matsäck och något att dricka

Tisdag:
Utflykt till Kaviarparken

Onsdag:
Simning för RÖDA gruppen, tag med frukt, badkläder och handduk
Matematik

Torsdag:
Simning för GULA och GRÖNA gruppen, tag med frukt, badkläder och handduk
Matematik

Fredag:
Soltimme

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar