fredag 28 april 2017

veckobrev vecka 17

Det är en period nu på våren då alla kläder behövs. Just nu är det tjocktröjor, jackor, mössor och vantar. Det behövs även regnkläder och stövlar.

I höstas grävde vi ner plankor i skogen med olika saker på. Vi hade spikat fast olika skal, äppelskruttar, vindruvor, plastpåsar och lite till. I måndags grävde vi upp dessa för att se vad som var kvar. Det var spännande att se vad som hade förmultnat och vad som fanns kvar. Nästan allt ätbart var borta förutom något apelsinskal och en vindruva som satt kvar. Vi passade på att prata om kompostering och återvinning.Denna vecka arbetade vi med bokstaven Xx där vi kunde komma på två ord, xylofon och XXL. Det fanns desto fler ord som det fanns x inuti eller i slutet.Vi har även arbetat med bokstavståget på ipad, tränat på att skriva bokstaven x, skriva x-ord eller meningar.


I rörelserummet lekte vi bland annat "Trollet i berget" och "Sista paret ut". Vi konstaterade att sista paret ut var roligare att leka utomhus.

I simhallen fick alla prova på att dyka från kanten ner i stora bassängen. Anna visade först och sedan var det bara att härma. Därefter var det träning av både bröstsim och ryggsim och naturligtvis massor av lek.Nästa vecka
Måndag
1 Maj. Skolan är stängd!
Tisdag
Bokstaven Qq
Rörelse och språkstationer
Onsdag
Lyckostjärnan
Röd grupp åker till simhallen
Torsdag
Gul och grön grupp åker till simhallen
Fredag
Matematik

Trevlig valborg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar