torsdag 20 oktober 2016

Veckobrev inför vecka 43

Ruskigt Roligt med Rävar och Rörelse har vi haft i veckan då vi jobbat med bokstaven Rr. Vi har haft Röris,som är ett program från Friskis & Svettis, i rörelserummet. Barnen tyckte att det var så skoj och både vuxna och barn blev riktigt rosiga om kinderna :-) På naturdagen samlade vi lönnlöv och björklöv. Dessa använde vi sedan på tisdagen för att göra rävar av löv. Rävarna blev så fina! Kom gärna in i grupprummen och titta.

Vi har även pratat om hälsa och kost i veckan. Flera nya begrepp presenterades för barnen; såsom proteiner, kolhydrater, vitaminer samt varierad kost. Vi har skapat våra egna tallriksmodeller med hjälp av papprallrikar och reklamblad. Detta engagerade barnen och det blev många dialoger mellan dem om vilken kategori olika livsmedel skulle hamna i. 

Vecka 44 är det HÖSTLOV på skolan. Detta innebär att det inte är någon undervisning men fritids är öppet som vanligt för dem som anmält sin närvaro. 

Under vecka 46 och 47 kommer vi bjuda in till utvecklingssamtal. Det är bara vuxna på mötet denna gång. Tider för utvecklingssamtalen kommer att sättas upp på respektive grupps grupprumsdörr. Om ditt barn går i den gula gruppen tittar du på tider på den gula gruppens dörr, röda barn på röda gruppens dörr och gula barn på den gula gruppens dörr. Där skriver ni upp er på den lediga tid som finns och passar dig. 

Vecka 43

Måndag:
FN-dagen, vi uppmärksammar det på olika sätt. 
Naturdag, tag gärna med en liten matsäck samt kläder efter väder. 

Tisdag:
Bokstavspresentation; Ee. 
Språkstationer

Onsdag:
Lyckostjärnan

Torsdag:
Matematik

Fredag:
Matematik

Trevlig helg önskar vi på Växthuset!


2 kommentarer: