fredag 14 oktober 2016

Veckobrev inför vecka 42

Nu har nog hösten kommit till oss. Härligt är det med alla färger och vackra löv som finns att samla. Samtidigt innebär det kallare dagar. Då vi är ute mycket i vår verksamhet betyder det att barnen behöver kläder som passar vädret. Nu när hösten är här behöver dom en ordentlig jacka, överdragsbyxor, mössa och vantar i skolan. Vi har varit förskonade från regn men för att förbereda oss på bästa sätt är det också bra att fylla på med extra byxor och strumpor i lådorna på barnens hyllor i hallen.

Vi har jobbat med bokstaven Oo och dess ljud denna vecka. I vår arbetsgång tittar vi på UR´s produktion Livet i bokstavslandet. Plötsligt är det ett barn som får idén att ha papper och penna för att kunna anteckna ord som börjar på O under tiden vi ser på programmet! Svårt, men inte omöjligt, att skriva ner: ord, omöjligt, otäck och ond :-)

Denna vecka har vi varit ute i naturen på två olika arbetspass. På måndagen fokuserade vi på samspelet i leken och repeterade allemansrätten ännu en gång. Vi har uppmärksammat att många av barnen tycker om att färglägga mandalas, och efter att pratat om begreppet symmetri och hur mandalas är uppbyggda gick vi till skogen även på torsdagen. Där skapade barnen egna mandalas av naturmaterial. Idag fredag har barnen ritat av sina mandalas efter vi studerat bilderna noga. Barnen tyckte att det var jätteroligt!
Under veckan har vi arbetat med ett nytt kapitel i vår språklära Lyckostjärnan. Det handlade om karaktärerna Asta och Bea som sover över. Bea har inte tagit med sitt gamla gosedjur då hon var orolig för vad kompisen skulle säga om nallen då nallen var sliten. Detta blev underlag för samtal i barngrupperna om acceptans, om allas lika värde (här om den slitna, trasiga och gamla nallen) samt om att våga uttrycka sina känslor. Nu fick era barns gosedjur en inbjudan till skolan och vi hade alla trevligt på gosedjurskalaset :-) Då fick också barnen träna på att prata inför hela gruppen och berätta för kompisarna om gosedjuret.


Nu när vi har Eva-Britt hos oss hör Pia stället till den gula gruppen. Eva-Britt och Felipe jobbar med den gröna gruppen på skoltid. All annan tid är alla vuxna för alla barn!


Vecka 42
Måndag:
Bokstavspresentation; Rr
Naturdag, ta gärna med en liten matsäck och kläder efter väder.

Tisdag:
Språkstationer
Skapande
Rörelse

Onsdag:
Jobba med kostcirkeln

Torsdag:
Lyckostjärnan

Fredag:
Matematik

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar