fredag 2 juni 2017

Veckobrev inför vecka 23

Nu går tiden i ett rasande tempo. Arbete varvas med utflykter och olika aktiviteter och så kommer det fortsätta den sista perioden fram till skolavslutningen.

Under veckan som gått har vi lagt stort fokus på matematik där vi testat att räkna ut skillnaden mellan tal (subtraktion), samt bekantat oss med olika matematiska begrepp såsom hälften och dubbelt.

Simningen har som vanligt varit rolig och nu i slutet av terminen kan man se vilken otrolig utveckling barnen har haft. Vi har barnens utveckling och noterat framsteg. Utifrån detta har barnen möjlighet att köpa simmärken, som är en slags brosch med nål, som visar vad de har lärt sig. Detta kostar 45 kr och för att kunna köpa märket genom skolans simskola behöver ni lämna pengar till respektive klasslärare, eller för RÖDA gruppen till Charlott. 

Höjdpunkten på veckan var ändå vår utflykt till Edsbergs Centrum och den fantastiska konstutställningen som era barn, tillsammans med alla elever på Rösjöskolan, har deltagit i. Vilken känsla det var att som konstnär få gå runt på utställningen och samtidigt ta del av alla andras konst! Vi fick en varsin mugg med popcorn, vilket bidrog till den festliga känslan och stämningen.


Kommande vecka är det klämdag på måndagen 5/6, vilket innebär att det inte är någon skola men fritids är öppet. Tisdagen 6/6 är det Sveriges nationaldag och skolan är helt STÄNGD!


  • Tisdagen den 13/6 kommer vi att ha en heldag på Skansen, vi åker kl. 9.00 och är tillbaka vid ca.14.30. Barnen ska då ha med sig egen lunchmat i ryggsäck.
  • Torsdagen den 15/6 är del skolavslutning. Ni föräldrar är välkomna att vara med, vi samlas som vanligt i klassrummet kl. 8.30 för sista gången och sen går vi tillsammans upp till skolgården för en gemensam avslutning med hela skolan.

Vecka 23

Måndag:
Ingen skola, fritids öppet som vanligt.

Tisdag:
SKOLAN STÄNGD

Onsdag:
Sista simningen för RÖDA gruppen. Ta med badkläder, handduk och frukt. 

Torsdag:
Sista simningen för GULA och GRÖNA gruppen. Ta med badkläder, handduk och frukt. 

Fredag:
Utflykt till Kolartorp. Vi äter lunch där och är tillbaka på skolan senast klockan 13.00.

1 kommentar: