fredag 9 december 2016

Veckobrev för vecka 49

Veckan som gått har till viss del gått i julens tecken. Vi har tränat på sångerna som ni får ta del av på luciadagen morgon. Detta har vi gjort både på färggruppernas samlingar, men också alla barnen tillsammans. Det låter vackert redan nu! Vi har också i mindre grupper bakat lussebullar som kommer finnas till försäljning på lucia. Vidare följer vi SVT´s julkalender från 1997 som handlar om Pelle Svanslös (oppetarkiv.se). Barnen är som uppslukade av dessa korta avsnitt! De behandlar alla de värdegrundsfrågor som vi arbetar med dagligen i skolan, att alla själva får bestämma hur man ska se ut, att vi alla är olika, att alla har samma värde oavsett vad, samt hur viktigt det är att det finns vänner som ställer upp för en.

Nu är i princip alla utvecklingssamtal genomförda och vi tackar er för alla trevliga möten. Det har varit spännande att få träffa så många av er föräldrar! Alla barn har fått mål att arbeta emot och för många har det varit att reda ut begrepp såsom månader och årstider. Detta är något vi har uppmärksammat extra mycket under veckan och kommer fortsätta med under kommande vecka.

måndag 12/12 kommer vi att ha naturdag som vanligt, men i en annan form än vi brukar. Vi ska gemensamt gå till Kolartorp där vi kommer att vara kvar över lunch. Med oss kommer vi ha korv/vegetariskt alternativ, bröd samt dryck. Vi kommer leka och ha trevligt tillsammans och är tillbaka på skolan ca 14.00.


Tisdag morgon 13/12 är det tidigt som gäller. Så som vi tidigare meddelat behöver vi få barnen till oss i stora parken klockan 7.15, OMBYTTA till luciakläder. Välkomna ni som kan komma och titta. Vi hoppas också att så många som möjligt kan följa med in på Växthuset för att fika på det som barnen har bakat. Kostnad är 15 kr/person (barnen i förskoleklassen fikar gratis) som går till vår gemensamma klasskassa.

Vecka 50
Måndag
Veckans bokstav Ff
Ca klockan 10.00 går vi till Kolartorp, ta med en liten matsäck och sittunderlag i en ryggsäck så underlättar ni för era barn. Vi är tillbaka på skolan ca 14.00.
Tisdag
LUCIAFIRANDE, välkomna till skolan ca 7.15.
Onsdag
Lyckostjärnan
Torsdag
Matematik
Fredag
Matematik


Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Jätteuppskattat med Pelle svanslös!! Vilken rolig vecka för barnen att se fram emot! Tack till er alla pedagoger! Ni gör ett underbart jobb

    SvaraRadera
  2. Jätteuppskattat med Pelle svanslös!! Vilken rolig vecka för barnen att se fram emot! Tack till er alla pedagoger! Ni gör ett underbart jobb

    SvaraRadera