fredag 20 oktober 2017

Veckobrev inför vecka 43

Vecka 42

Den här veckan har till stor del ägnats åt matematik och NO. I matematiken har vi fortsatt att jobba med begreppen addition och subtraktion samt dess symboler. Det är inte alltid lätt att minnas vilket räknesätt som innebär att man ska “lägga till” och vilket som betyder att man ska “ta bort”. Tillsammans med räknesätten fortsätter vi även att träna likhetstecknet och dess innebörd.

I NO har vi denna vecka avslutat vårt tema om årstiden hösten. Barnen har verkligen varit nyfikna och uppskattat detta tema och lärt sig långt mer om hösten än läroplanen säger. Fråga gärna där hemma om ditt barn kan berätta tre saker som är karaktäristiskt för hösten!

På svenskan har vi arbetat med bokstaven Ee och i samband med det även lärt oss mer om elefanter:-)

Nästa vecka kommer vi att arbeta med bokstaven Nn. Dessutom kommer vi, med anledning av FN-dagen som infaller på tisdagen, jobba med ett kortare SO-tema om barns- och mänskliga rättigheter. Vi kommer lära oss mer om FN, vad de står för, samt hur flaggan ser ut. Vi kommer också läsa delar ur Barnkonventionen. Vårt arbete i matematik med addition, subtraktion och likhetstecknet kommer löpa över hela nästa vecka.

GLÖM INTE! På torsdag 26/10 är det STUDIEDAG. Det innebär att det inte är någon skola men fritids är öppet som vanligt!

Vecka 44 (30/10-3/11) är det HÖSTLOV!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar