fredag 27 oktober 2017

Veckobrev inför vecka 44-45

Vecka 44-45


Denna vecka har vi lärt oss om vad FN är och vad de jobbar för. Fred på jorden och ett bättre liv för alla. Det är höga mål! Men tillsammans kan vi göra världen bättre om vi samarbetar. Det har också handlat om vad barn faktiskt har rätt till. Tänk att inte alla barn på jorden går i skolan… Vi har jobbat med bokstaven Nn och varit noggranna. Vidare har vi jobbat med addition, subtraktion och likhetstecknet.


Nästa vecka är det HÖSTLOV och vi hoppas att alla får ett fint sådant! Vi kommer inte ha någon läsläxa under denna vecka men hoppas att ni läser några dagar ändå :-)


Veckan därpå är det skola som vanligt. Vi kommer att jobba vidare med räknesätten addition och subtraktion men kommer ha ett större fokus på lästal. Det innebär att vi kommer läsa och tolka räknehändelser som är texter med matematiskt innehåll. Tillsammans tolkar vi texterna och översätter dem till “mattespråk”. Ex:


Fia har fått 3 bullar av mamma.
Fia äter upp en.
Hur många har hon kvar?
3 - 1 = 2


Vi kommer att presentera och jobba med bokstaven Ii. Vecka 46 är det den nationella barnboksveckan och redan vecka 45 kommer vi att förbereda och uppmärksamma detta. Det gör vi genom att läsa extra mycket samt fördjupa våra kunskaper om några svenska författare.


En påminnelse vid ledighet! Om ni ska vara LEDIGA från skolan så måste ni fylla i en ledighetsansökan, även om det bara är för en dag. Detta beror på att i grundskolan har man skolplikt och vi från skolans håll kan bevilja upp till 10 dagars ledighet per läsår.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar