fredag 29 september 2017

Veckobrev inför vecka 40

Veckobrev v 39
Hej!
Ny vecka och nytt tema - S som i spöken. Vi har både läst om spöken och räknat med dem. Vi har tränat vidare på likhetstecknet. Fyra spöken är lika med fyra spöken. När vi lärt oss något nytt tillsammans är det viktigt att vi får gå och prova på egen hand. Det är då jag får känna att jag kan. Alla fick känna den känslan när vi räknade spöken. När vi verkligen förstår vad likhetstecknet är blir  vi väl förberedda för att förstå de två nya räknesätt som vi så småningom ska börja jobba med, addition och subtraktion. Spökena har varit till hjälp att förstå likhetstecknet.
Den här veckan har vi även startat upp ett nytt övergripande tema om hösten, vi kommer att lära oss årstidsväxlingar och vad som karaktäriserar dem.
Idag var det dags för den första uppläsningen av läxan! Det låg spänning och förväntan i luften och som det lästes! Stolta och glada barn visade upp sina läxor! Barnen kändes väl förberedda. En stor eloge till alla er föräldrar som lyssnat och stöttat era barn med läxan. Härligt!
På måndag ligger läxan i väskan igen. Tänk på att låta barnen läsa samma kapitel högt en gång om dagen.
Vi har många barn som tagit med sig leksaker till skolan. Vi lämnar våra privata saker hemma. Om något råkar ligga i fickan så lämnas det till en vuxen tills man går hem.


Kom ihåg att lämna in höstlovslappen till fritids senast på måndag 2/10!


Nästa vecka kommer vi bland annat att arbeta med bokstaven Rr och synliggöra skillnaden mellan ordningstal och antal t ex måla två blommor röda och måla den andra röd. Vi kommer fortsätta med arbetet om hösten och fokuserar på lövträd.
Trevlig helg!

Lärarna i åk 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar