fredag 22 september 2017

Veckobrev inför vecka 39

Hösten har kommit och det regnar en hel del. Barnen behöver ha kläder efter väder det vill säga att alla behöver ha stövlar och regnkläder här på skolan.

I torsdags avslutade vi vårt tema trafik med att vara ute bland vattenpölar och blött gräs. Vi gick en tipspromenad i skogen och alla klarade av frågorna. Alla barnen fick en reflexväst och trafikkalendern som första pris.

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Aa. Vi har läst böcker om Alfons Åberg, ritat Alfons samt färglagt bilder av Alfons. Ordbilderna som vi har tittat och pratat om, var och är, som vi också skrivit meningar om.    

Idag har hela skolan sprungit Skoljoggen. Alla sprang efter bästa förmåga och oj, så snabba dom var! Vi hade jätteroligt. 

Läxinformation åk 1

Utifrån var ditt barn befinner sig i sin läsutveckling kommer han/hon från och med nästa vecka att få en läsläxa.
Läs läxan tillsammans med ditt barn, antingen du som förälder, eller något syskon eller annan bekant. När de tränat, be dem läsa upp texten för er.
Några kan läsa själv, andra behöver hjälp. Om ert barn inte kommit igång med sin läsning så läser du texten högt för ditt barn samtidigt som du pekar på orden du läser. Detta gör att barnet får en bild av hur orden ser ut och även hur läsriktningen är (från vänster till höger). Läs texten flera gånger, gärna en gång varje dag.
Varje måndag får ert barn hem en ny läsläxa.
Läxan ska tillbaka till skolan varje fredag. Då ska alla barn läsa för oss samt visa sitt läxpapper (med en underskrift att ni lyssnat på ert barn).

Stötta ert barn, uppmuntra dem och ge dem beröm!

Lycka till!

Vecka 39
Måndag:
Idrott för 1A, glöm inte idrottskläder och handduk
Idrott för 1B, glöm inte idrottskläder och handduk
Läsläxan lämnas ut, sidan 12-15 i Den magiska kulan

Tisdag:
Idrott för 1C, glöm inte idrottskläder och handduk

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:
Läsläxan tillbaka till skolan!


Trevlig helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar