fredag 15 september 2017

Veckobrev inför vecka 38

En intensiv vecka är till ända. Vi har jobbat hårt tillsammans med barnen och har fördjupat våra kunskaper om bokstaven Mm och dess ljud. För att göra undervisningen meningsfull för barnen kopplar vi ihop flera ämnen och har därför jobbat och lärt oss mer om Myran. Vi har sett film om myran, skrivit faktameningar om myran och ritat myror. Detta har gjort att vi på vårt arbetsområde om en bokstav arbetat i både svenska och NO.


Vi har fortsatt vårt arbete i SO som handlar om trafik och trafiksäkerhet. Att reflexer i mörker kunde göra att vi syns på över 100 meters håll var först svårt att tro. När vi sedan tog del av en film om just detta fick vi se hur bra man syns, och hur otroligt lite man syns utan. Vi har skapat reflexer av aluminiumfolie!


Tack till alla er som hade möjlighet att komma på vårt föräldramöte i onsdags! 

Våra utvecklingssamtal pågår löpande även under kommande vecka. Tack för alla trevliga samtal vi haft hittills. Några samtal genomförs under kommande vecka. Om du av någon anledning har missat din samtalstid kommer du att få en inbjudan till skolan med datum och tid men detta sker efter kommande vecka.

Sollentuna skolplattform (InfoMentor) kommer att vara i drift under kommande vecka. I början av vecka 38 kommer du som vårdnadshavare få hem ett brev i ditt barns väska med inloggningsuppgifter. Om du stöter på problem är du välkommen att kontakta skolan.

På fredag den 22 september kommer vi att genomföra den årliga Skoljoggen på Rösjöskolan. Vi startar gemensamt ca kl 12.15 och avslutar joggen ca kl 14.00. Se mer info från idrottslärarna som bifogas med informationen om skolplattformen.

Kommande vecka kommer vi att fortsätta vårt trafiktema då vi fokuserar på cykelhjälmens betydelse, tittar på några vanliga trafikskyltar samt repeterar det vi pratat om tidigare lektioner. Vi kommer fördjupa våra kunskaper om bokstaven Aa och läsa böcker om Alfons Åberg.

Vecka 38
Måndag
Idrott för 1B, glöm inte idrottskläder och handduk.
Idrott för 1A, glöm inte idrottskläder och handduk.

Tisdag:


Idrott för 1A, glöm inte idrottskläder och handduk.

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:
Skoljoggen, glöm inte ombyte. Det finns dock ingen möjlighet för eleverna att duscha.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar