fredag 8 september 2017

Veckobrev inför vecka 37

Hej igen!
För att ge barnen en känsla av meningsfullhet i skolarbetet integrerar vi svenska med NO/SO, skapande och till viss del engelska och matematik. Vi har teman som utvecklar de förmågor vår läroplan säger att vi ska jobba mot. Detta anser vi ökar lärandet hos barnen och ger i slutänden större måluppfyllelse.
Denna vecka har vi jobbat med ormar (Oo). Innan vi startade orm-jobbet kollade vi vad vi alla redan visste om ormar. Det var inte lite! Alla ville, som vanligt, berätta. Det visade sig att detta är ett ämne som intresserar, kul!  Vi har också läst om ormen Rut som är en kort rimsaga. Alla kunde följa med i texten. När vi läste flera gånger efter varandra så lärde vi oss att känna igen vissa ord i texten.
På matematiken har vi tränat på talraden både framlänges och baklänges. Målet är att eleverna ska kunna börja var som helst och räkna framåt eller bakåt.
Vi har även ett övergripande arbetsområde i trafik som vi kommer att jobba med. Den här veckan har vi pratat om vad trafik är och hur vår skolväg ser ut.

Kom ihåg!
Nästa vecka startar utvecklingssamtalen, tiderna sitter nu uppe på respektive klassrumsdörr. Vi ses i klassrummet, varmt välkomna!

På tisdag 12/9  ska alla ettor ta skolfoto, klass 1C startar med det redan 08:10 så kom i god tid!

Onsdag 13/9 klockan 18.00 är det föräldramöte för årskurs 1. Vi ses i 1A:s klassrum!

Kom ihåg att skicka tillbaka  vaccinationsmedgivandet så fort ni kan.


Vecka 37
Måndag
Idrott för 1A, glöm inte idrottskläder och handduk
Idrott för 1B, glöm inte idrottskläder och handduk

Tisdag
Skolfotografering, glöm inte att kamma barnen ;-)
Idrott för 1B, glöm inte idrottskläder och handduk

Onsdag

Torsdag

Fredag

Trevlig helg önskar lärarna i ettan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar