fredag 25 augusti 2017

Veckobrev inför vecka 35

Det har varit en otroligt intensiv och rolig första vecka i första klass. Vi har bekantat oss med varandra. Det är både nya barn och vuxna på vår nya avdelning Torpet. Vi upplever att barnen är glada och varit fulla av spänd förväntan av vad skolan egentligen är. Nu har även frågorna om läxor dykt upp, men det får barnen vänta på ett litet tag till. Vi kommer att ha LÄSLÄXA i ettan.

I onsdags hade skolan en hel skoldag med värdegrundstema. Då lekte vi samarbetslekar, tittade på film som sedan användes som samtalsunderlag samt skapade vackra bilder med tips på vad en bra kamrat gör. Allt i vänskapens tecken.

Vidare har vi även smugit igång matematikundervisningen med hjälp av laborativt material. Då har vi fokuserat på antal inom talområdet 0-5 samt räknesättet addition.

Nästa vecka följer vi det hemskickade schemat. Detta innebär att barnen även kommer träffa sina nya lärare i idrott, bild och musik. Lärare i idrott är Sandra Palmér, bildlärare är Lotta Granath och i musik undervisar Maria. Spännande!

EXTRA VIKTIGT ATT VETA

  • Skolfotografering kommer att ske under vecka 37. Datum kommer. Närmare information finns under Aktuellt på skolans hemsida.
  • Tider för utvecklingssamtal finns nu på respektive klassrumsdörr. Skriv ditt barns namn på den tid som passar er bäst. Först till kvarn...
  • OBS! Notera att barnen börjar skolan klockan 8.10 och det är av yttersta vikt att de kommer i tid!

Vecka 35

Måndag:
Idrott för 1A, glöm inte ombyte för utegympa samt en handduk.
Idrott för 1B, glöm inte ombyte för utegympa samt en handduk.

Tisdag:
Idrott för 1C, glöm inte ombyte för utegympa samt en handduk.

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

Trevlig helg,
Lärarna i ettan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar