fredag 21 april 2017

Veckobrev inför vecka 17

Då påsklovet sträckte sig till och med måndag blev det en lite kortare vecka, som inneburit att barnen fått jobba mer intensivt... Vi har presenterat bokstaven Cc och att den kan låta på flera olika sätt. Som vanligt har vi samlat ord, lyssnat på ljudet, spårat och skrivit bokstaven samt sett ett avsnitt ur serien Livet i bokstavslandet (ur.se).

Vi har också simmat som vanligt. Denna vecka har barnen fått fortsätta sin träning i att just simma och flera som inte alls kunde simma i början av året har simmat både 15 och 25 meter!! Stoltheten hos barnen när de lärt sig att flyta, doppa huvudet under vattnet, eller faktiskt simma, är fantastisk att bevittna.

Eftersom vi idag avslutar vårt tema om bondgårdens djur med vårt besök på Bögs gård, har vi under veckan fortsatt att jobba med djurfamiljerna. De djurfamiljer vi har uppmärksammat de senaste veckorna är KO, GRIS, HÄST, HÖNA och FÅR. Vi har fokuserat på var familjemedlemmarna heter och vad det heter när djuren låter. Annat vi också pratat om är vad husen djuren bor i heter och vad vi kan få av djuren. Prata gärna med barnen hemma om allt detta! Här kommer ett litet facit, som ibland kan behövas :-)

Familjen KO
mamma: ko
pappa: tjur
barn: kalv
läte: råmar

Familjen GRIS
mamma: sugga
pappa: galt
barn: kulting
läte: grymtar

Familjen HÄST
mamma: sto
pappa: hingst
barn: föl
läte: gnäggar

Familjen HÖNA
mamma: höna
pappa: tupp
barn: kyckling
läte: kacklar/gal

Familjen FÅR
mamma: tacka
pappa: bagge
barn: lamm
läte: bräker

Utflykten till Bögs gård var fantastiskt trevlig och barnen har fått lära sig nya saker och klappat flera olika djur. Trots blåsten hade vi härligt väder med sol och vårluft. Här kommer lite bilder från vår utflykt på Bögs gård

Vecka 17

Måndag: 
Bokstavspresentation Xx
Naturdag, ta med liten matsäck och sittunderlägg.

Tisdag:
Språkstationer

Onsdag:
Simning för RÖD grupp

Torsdag:
Simning för GUL och GRÖN grupp

Fredag:
Lyckostjärnan

TÄNK PÅ ATT MÅNDAGEN VECKA 18, DEN 1 MAJ, ÄR EN RÖD DAG OCH SKOLAN ÄR STÄNGD!


Trevlig helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar