fredag 24 mars 2017

Veckobrev inför vecka 13

Härliga vår! Trots lite kalla nätter har vi på dagarna njutit av vårens första tecken. Solen värmer en aning och vi har upptäckt både knoppar på träd och blommor i rabatter! Härligt!

De senaste veckorna har barnen fått träna på att reflektera över vad de tränar på i skolan. Det är inte en lätt uppgift men det går lättare och lättare. Här kommer två exempel:

För några veckor sedan var den gula gruppen på Edsbergs bibliotek och hälsade på. Alla grupper har fått inbjudningar till biblioteket och denna vecka var den röda gruppen där. Det var ett mycket uppskattat besök och vi fick lära oss nytt om biblioteket och att det finns böcker på de allra flesta språken där. Om du besöker biblioteket med ditt barn och vill läsa litteratur på andra språk än svenska är det bara att prata med dem som jobbar där!


Nästa vecka är simfröken Anna tillbaka! Som vanligt simmar röda gruppen på onsdag, och gula och gröna gruppen simmar på torsdagen.

Under kommande veckor kommer vi att prata om bondgården och dess djur. Prata gärna hemma med ditt barn om vad man kan se på bondgården och vad djurmedlemmarna i olika djurfamiljer på bondgården heter. Vi kommer att avsluta vårt tema om bondgården med ett besök på Bögs gård fredagen den 21 april.

Vi vill uppmärksamma er på att fredagen den 7 april är det STUDIEDAG. Det är ingen skola men FRITIDS är öppet som vanligt för dem som har anmält närvaro.

OBS! VATTKOPPOR har konstaterats på barn som går på Växthuset. 

Vecka 14

Måndag:
Bokstavspresentation Dd
Skogen

Tisdag:
Språkstationer

Onsdag:
Simning för RÖDA gruppen
Svenska för grön och gul grupp

Torsdag:
Simning för GRÖNA och GULA gruppen
Svenska för röda gruppen

Fredag:
Bondgårdsarbete

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar