fredag 25 november 2016

Veckobrev vecka 47

Veckobrev vecka 47

Verksamheten börjar bli normal igen både vad det gäller personal och väder. Grått novemberväder och frisk personal.

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven n. Det var en bra bokstav där det var lätt att komma på ord som börjar på n, allt ifrån näshår till natt. Vi har tränat att skriva bokstaven i luften och på mattan med hela kroppen.Vi har varit i rörelserummet där vi lekte en lek som heter bomben. Fyra lag och en boll som man skulle kasta iväg så fort som möjligt ifrån sitt bo annars fick man betala med en ärtpåse. Vi hade även samarbetsövning med rockringar som togs bort en efter en. Alla barn klarade av att stå tillsammans i 2 rockringar!
I skapandet tränades motoriken genom att klippa fina nallar av papper med alla tillbehör som nos, armar och hjärta. Vi fortsatte n-ljudsträningen på ipaden med bokstavståget.I skogen har vi bland annat gjort en naturruta för att se vad som händer i naturen i de olika årstiderna. Några har spelat teatern “Bockarna Bruse”.


I matematiken har vi tränat prepositioner (lägesbegrepp) och spelat många olika tärningsspel.

Tisdagen den 13 december har vi Luciatåg i förskoleklassen med fika efteråt. Tåget startar 7.30. Se vidare information vid ingången där ni får skriva upp er om ni kommer att närvara. Alla är välkomna!

Måndag
Veckans bokstav u
Ca klockan 10.00 går vi till skogen, ta med en liten matsäck och sittunderlag i en ryggsäck så underlättar ni för era barn.
Tisdag
Rörelserum och språkstationer
Onsdag
Matematik
Torsdag
Lyckostjärnan/soltimme
Fredag
Språk


Trevlig helg!


1 kommentar: